Als u nog nooit gehoord heeft van dit vak, klopt dat.sanne_diploma

Een Epifysioloog beoefent een nieuw vak en heeft internationale erkenning. De titel wordt verleend na een 4-jarige HBO-opleiding, uitgebreid met de modules Farmacologie, en Praktijkvoering.

Wanneer deze HBO-opleiding gunstig afgesloten wordt met een diploma is men Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut (ONT). De titel Epifysioloog wordt na het afstuderen, uitsluitend verleend indien men al voor het afstuderen, een specialisatie had verworven. Dus bijvoorbeeld een fysiotherapeut wordt dan Epifysioloog gespecialiseerd in beweging, een diëtiste, Epifysioloog gespecialiseerd in voeding, etc. Op deze wijze ontstaat nu een netwerk van gespecialiseerde zorgverleners die elkaar goed kunnen ondersteunen omdat zij door dezelfde bril kijken. Dit verbetert de zorg naar onze patiënten aanzienlijk.

Als Epifysioloog hebben wij een scala aan technieken in huis. We zijn goed geschoold in biochemie, psychologie, beweging, farmacologie en voedingsleer, natuurgeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde etc. Kortom, we hebben een complete gereedschapskist waaruit we een keuze kunnen maken om onze patiënten te ondersteunen in hun zoektocht naar verbetering van levenskwaliteit. We werken daarbij in- en uitwendig en zoeken samen met u naar de beste mogelijkheid om in relatief korte tijd uw levenskwaliteit te verbeteren. Dat vraagt om te kunnen puzzelen met individuele vraagstukken. Klachten ontstaan niet zomaar, bestaan vaak al langer en worden door iedereen op een andere wijze beleefd. Echt maatwerk dus. Dat maakt ons nieuwe vak heel erg leuk. Ontwikkelingen en inzichten op het gebied van gezondheidszorg gaan razendsnel. Wij worden voortdurend bij- en nageschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en inzicht. Evidence based.

Ik ben dus Epifysioloog gespecialiseerd in de huid, en daarmee de eerste afgestudeerde Huid Epifysioloog ter wereld. Dat vraagt om uitleg:

De huid is ons parkeervak.

Dat wil zeggen dat alles waar het lichaam niet aan toekomt, voorlopig in de huid geparkeerd wordt. De huid is ons grootste orgaan en zit zowel aan de buitenkant van ons lichaam, als aan de binnenkant. Als er huidklachten zijn aan de buitenkant, is er dus ook van alles aan de binnenkant van ons lichaam aan de hand. Er is een direct aantoonbaar verband tussen huid- en darmfunctie.  Bovendien is de huid niet alleen een fysiologische waarnemer, maar ook een psychologische waarnemer. Huidklachten los je echt niet alleen op met een crème, hoe goed deze ook van samenstelling is. Bovendien: wat voor de een werkt, werkt niet vanzelfsprekend voor de ander, ook hier puzzelen dus op maat.

Na mij zijn er op dit moment al veel nieuwe Epifysiologen afgestudeerd. Wat mij betreft is epifysiologie het vak van de toekomst.

Wilt u ook samen met een Epifysioloog kijken naar uw mogelijkheden in plaats van al uw onmogelijkheden, kijkt u dan op http:// Evenwijs Balk. Daar treft u ons landelijke netwerk aan.

Graag tot ziens bij mij of een van mijn collegae. We helpen u zo goed mogelijk weer een stuk op weg naar verbetering van uw gezondheid, onder het motto:

 

Het is goed, het kan beter en wij gaan voor best!  

 

Zie ook: Links -> Samenwerken

Deze behandeling valt onder Epifysiologische Therapie: zie tarieven.