Er zijn heel veel litteken verbeterende behandelingen.

In de afgelopen 25 jaar is in mijn praktijk een bundeling van technieken ontstaan, die afhankelijk van het te behandelen litteken en het zelfherstellend vermogen uiterst effectief zijn.

Bij de behandeling van littekenweefsel wordt gebruik gemaakt van kleitherapie, Manuele Lymfebehandeling, Schröpfen, Ritmische Massage, diverse huidgels, inwendige suppletie etc. Afhankelijk van de vorm en de leeftijd van het littekenweefsel.

Voorkomen is beter dan genezen, dus preventieve maatregelen ter voorkoming en ter bevordering van het genezingsproces voorafgaand aan operatieve ingrepen, vormen tevens onderdeel van de behandeling.

Wondverzorging en goede wondheling zijn hierbij essentieel.

Crosstape.

Crosstape wordt zowel bij spierproblemen, blessures van de banden en pezen, als ook bij storingen van het lymfesysteem toegepast.

Cross Taping is afkomstig uit Korea en wordt voor de behandeling van storingen in de energiestromen gebruikt. Ze worden aangebracht op de meridiaanlijnen. Er wordt gebruik gemaakt van fijn vezelige, rastervormige “patches” gebruikt, die huidkleurig zijn, een rastervorm hebben en ca. 1,5 x 2,5 cm groot zijn.

Deze Cross Tapes (Cross Patches) worden op energie geladen punten, zoals pijnpunten, triggerpoints en acupunctuurpunten geplakt, die door de behandelende therapeut manueel opgezocht en door middel van de energiestroom-afhankelijke plakrichting van de Cross-Tapes verdeeld worden. De Cross Tape zorgt voor een verbeterde stroming van de energie op de gestuwde punten en hierdoor tijdens het dragen voor een harmonisering van de energiestroming.

In de meeste gevallen wordt al kort na het plakken van de Cross Tapes een verbetering van de beweeglijkheid en een duidelijke vermindering van de pijn ervaren. De tape blijft aanwezig zolang deze nodig is, daarna laat deze los.

Deze behandeling valt onder Epifysiologische Therapie: zie tarieven.