HuidtherapieCosmetica is de afvalberg van de geneesmiddelenindustrie. Stoffen die niet toegestaan zijn ter bereiding van geneesmiddelen worden wel, en in ruime mate, gebruikt voor de bereiding van cosmetica. Eigenlijk behoord cosmetica bij het chemisch afval en zou het zeker niet door de gootsteen gespoeld mogen worden.

De grondgedachte achter de Dr.Hauschka cosmetica is dat wat iemand op zijn huid aanbrengt, bedoeld is om de eigen herstellende vermogens van de huid aan te spreken en te ondersteunen.

Dat betekend dat cosmetica in eerste instantie in ieder geval niet schadelijk mag zijn voor degene die het gebruikt, maar ook niet schadelijk mag zijn voor de omgeving waar iemand in leeft.

Dat vereist een zeer hoog kwalitatieve standaard. Dr.Hauschka Cosmetica is afkomstig uit de Schwäbische Alp in Zuid-Duitsland en wordt gemaakt door het geneesmiddelenbedrijf WALA. Als geneesmiddelenproducent heeft WALA de gezondheid van haar gebruikers op de hoogste plaats staan. Bovendien bevordert en ondersteunt WALA over de hele wereld ecologische en Biologisch -Dynamische verbouw van grondstoffen. Zo heeft zij over de hele wereld een milieu bewust- en ecologisch verantwoord netwerk van boeren, tuinders, en iedereen die verder bij de aanplant en het verzamelen betrokken is.

Dr. Hauschka Cosmetica vormt een eiland in de cosmeticawereld.

Het grootste verschil met alle andere cosmetica ter wereld is dat alle producten van Dr. Hauschka cosmetica gebaseerd zijn op water en water alleen. Om geneeskundige eigenschappen te kunnen gebruiken uit plantaardig, dierlijk of mineraal materiaal wordt overal ter wereld alcohol gebruikt om extracten en aftreksels te bereiden. Alcohol wint niet alleen de geneeskrachtige eigenschappen, maar mummificeert en conserveert. Alcoholische extracten geven dus maar een fractie door van de geneeskrachtige eigenschappen. WALA is de enige firma die het voor elkaar krijgt om geneeskundige extracten te winnen op basis van bronwater. En bronwater alleen. Daardoor zijn de WALA producten beter op te nemen door ons lichaam en werken krachtiger. Bovendien kun je alle grondstoffen die gebruikt worden in de Dr.Hauschka cosmetica, opeten. Ik zal niet zeggen dat het lekker is, maar je kunt ze opeten. Dat is wat er uiteindelijk gebeurd als je cosmetica gebruikt. Je eet het op, je verbruikt het en de stoffen zoeken in je lichaam hun eigen weg, met alle gevolgen van dien.

Als deze grondstoffen vervolgens door de gootsteen gespoeld worden na gebruik of verdwijnen met het waswater dienen ze nog steeds positief ter verbetering van het milieu. Ze belasten het milieu niet en zijn daardoor en door de zorgvuldigheid van oogsten en verwerking, uitermate duurzaam. Ik wil mijzelf als therapeut na jarenlang gebruik van de Dr.Hauschka cosmetica bij mijn cliënten niet afvragen of de door haar/hem ontwikkelde gezondheidsklachten mogelijk in verband staan met de door mij gebruikte cosmetica. Dat is voor mij een absolute voorwaarde om goed te kunnen werken in mijn praktijk.

 

De huid is ons grootste orgaan. En tevens ons parkeervak.

Alles waar ons lichaam door gebrek aan energie niet aan toekomt, parkeert ons lichaam in onze huid. Dus tegen de tijd dat huidklachten zich manifesteren is er al veel mis in ons lichaam. Zijn er al veel processen verstoord. De kunst is nu om het evenwicht te herstellen.

Dr.Hauschka cosmetica vraagt aan ons organisme om mee te gaan werken en legt niet processen stil of verstopt ze waardoor tijdelijk lijkt of er verbetering optreed. Dr.Hauschka cosmetica draagt bij aan een verbeterde huidstructuur, een groter bewustzijn van de seizoenen en de eisen die deze in de huidige tijd aan onze huid stellen.

Het gebruik is zuinig en voor iedere portemonnee betaalbaar. Het gaat namelijk niet om de hoeveelheid die je gebruikt maar om het ritme waarin je het gebruikt. Uiteindelijk zijn alle producten met ritme bereid.

Na een Dr.Hauschka behandeling kun je er weer tegen!

 

 

Voor Dr. Hauschka behandelingen:  Zie Gezichtsbehandelingen / Lichaamsbehandelingen / Tarieven.