Eten brengt mensen bij elkaar, gezond eten houdt ze bij elkaar…

voeding-gezinSteeds meer mensen worden zich bewust van het belang van goede en gezonde voeding als
drager van hun gezondheid. Het is natuurlijk te gek voor woorden om te denken dat iets wat je minstens 5 x per dag in je mond en lijf stopt, geen enkel effect op je lijf en je gezondheid zou hebben. Maar in de laatste eeuwen is ons voedingspatroon drastisch gewijzigd, waardoor steeds meer ziek en zeer is binnen geslopen in ons leven. De hoge (en voortdurende) koolhydraat / glucose inname dwingt je over te gaan op een glucoseverbranding en de vetreserves worden nooit meer aangebroken…

Omdat wij steeds meer inzicht krijgen in de werking van ons lichaam en de bouwstoffen die het nodig heeft, wordt het steeds duidelijker welke eiwitten en (juiste) vetten, vezels, vitaminen, mineralen en fyto-nutriënten nodig zijn om onze gezondheid te ondersteunen. Een goede fysiologische en biochemische kennis om deze chaos van noodzakelijke stoffen terug te brengen tot hapklare en smakelijke voeding, is niet voor iedereen weggelegd.

Epifysiologen zijn speciaal opgeleid om deze verbanden te kunnen leggen. Tijdens het consult kijken we samen naar jouw voedingspatroon, waar bij jou kwaliteitsverhoging te behalen is.En vooral om het plezier in de keuken bij het koken van je maaltijden te vergroten.

Koken wordt weer leuk, je wordt weer je eigen gezondheids-wijzer.

Over gezonde voeding volgens de laatste richtlijnen zijn de volgende boeken verschenen met achtergrondinfo en recepten ter ondersteuning.

puur inspiratieNieuw
Puur Inspiratie
Puur koken, puur genieten, puur

Groei-Boek
Puur Inspiratie is een keukenboek waar je in kunt groeien. De basis schaf je eerst aan. Hierin vind je volop inspiratie voor ontbijt, lunch, diner en lekkernijen. De recepten zijn bijzonder eenvoudig, iedereen kan ermee aan de slag.

Wat zet je op tafel?
In de praktijk van alledag blijkt het lastig om iets op tafel te zetten wat zowel smakelijk als voedend is. Om je een eind op weg te helpen hebben we dit keukenboek gemaakt. Hierin geven we je in het kort, heldere en concrete achtergrondinformatie over eten zoals de natuur het bedoeld heeft. Verder een overzicht waarin je in één oogopslag kunt zien wat ‘niet slim is’ en wat een goede vervanging zou kunnen zijn. Bovendien lijsten met voedingsbronnen, seizoensgroenten en combinatie mogelijkheden.

Aanvullingen
Het basiskeukenboek kun je, afhankelijk van je behoefte, elk kwartaal aanvullen met nieuwe recepten. Recepten die met je meegroeien en blijven inspireren. Ook komen er regelmatig specifieke thema’s aan bod. Denk daarbij aan keukengeheimen, snijtechnieken, rookoven specialiteiten, orgaanvlees bereidingen, zelf worst en paté maken, fermentatie technieken, enzovoort.

klapperPuur Inspiratie

Het basisboek bevat 104 pagina’s.
Losbladig
Puur Inspiratie is gevat in een losbladig systeem. De map is (iets groter) dan A5 en er kan een ruime hoeveelheid pagina’s aan toegevoegd worden.
Keukencover
Als je met een gerecht aan de slag wilt, kun je de pagina in een (bijgevoegde) cover steken. Zo blijven je pagina’s mooi terwijl jij bezig bent in de keuken.
Aanvullingen
Het basiskeukenboek kun je, afhankelijk van je behoefte, elk kwartaal aanvullen met nieuwe recepten. Je kunt je abonneren op de aanvullingen. Je krijgt ze dan automatisch thuisgestuurd.

Puur Inspiratie is op de locatie in Balk verkrijgbaar. Bestellen kan via: verkoop@evenwijs.nl.
Puur Inspiratie kost 24,95 (verzendkosten: 7,25)
Een abonnement loopt tot 1 januari en wordt daarna automatisch verlengd met een jaar (tenzij je je afmeld). Het abonnement kost 4,95 per kwartaal (verzendkosten: gratis).
Bestellen kan via: verkoop@evenwijs.nl

lekker-andersLekker anders, Basisboek, geschreven door D. Leub en G. van der Wal, met veel achtergrondinformatie en een goede start om anders met je ontbijt, lunch en diner om te gaan. De recepten zijn eenvoudig en makkelijk toe te passen. En wie zegt dat gezonde toetjes niet lekker zijn?

etenswijsEtenswijs I, II en III een (r-)evolutionair kookboekserie, geschreven door Epifysiologische Therapeuten, met duidelijke recepten en hun uitwerking op ons lichaam. Hierdoor kun je gericht sturen met voeding om energie-, methylatie-, detoxificatie-, spijsverterings- en anti-homocysteineprocessen te verbeteren. Een uitleg over de werking van deze  processen is bijgesloten.

In deel II en III vind je duidelijke recepten en hun uitwerking op ons lichaam. Hierdoor kun je gericht sturen met voeding om algemeen regulered, methylatie-, resoleomics-, energie-, bindweefsel en bewegingapparaat en de spijsverteringprocessen te ondersteunen. Je eten wordt weer voeding in plaats van vulling.

De recepten zijn samengesteld door verschillende Even-wijze Therapeuten, simpel en vaak uitermate verrassend…

etenswijs-2Alle kookboeken kosten  € 15,00 en zijn bij mij verkrijgbaar.

Zie ook: www.evenwijs.nl waar verdere info te vinden is over Epifysiologie en tal van andere boeiende onderwerpen op gezondheidsgebied.

 

Een ander BLIK op recepten:

blikOntdek het enige en unieke concept van Conjes-Patisserie, Orthomoleculaire Patisserie. Geniet van gezondere lekkernijen, leuk om te maken, (h)eerlijk om te eten. Omdat het anders kan!

  • citroen cake40+ Recepten voor heerlijke Bonbons + Taarten
  • Seizoen passende recepten
  • Vrij van geraffineerde suikers, gluten & Lactose, zelfs waar mogelijk Vegan
  • Vetvrije receptkaarten met houten standaard.
  • 100 % Duurzaam.
  • Maatschappelijk ondersteund
  • Met lokale samenwerkingsverbanden tot stand gekomen
  • Een Uniek Cadeau!             € 27,50

Inmiddels zijn er Blik-aanvullende recepten sets verkrijgbaar bij mij en bij Conje’s-patisserie.

Zie ook:  www.Conjes-patisserie.nl  voor meer ideeën.