LifestyleOud worden is geen probleem meer. In de huidige tijd zouden we volgens onze telomeren, de strippenkaarten op ons DNA, op dit moment 125,9 jaar oud kunnen worden. De meeste mensen halen dit net niet…. En als we deze leeftijd zouden kunnen behalen zouden we overlijden aan slijtage. En slijtage alleen.

Tegenwoordig overlijden de meeste mensen niet aan slijtage maar aan (welvaarts-) ziekten. De gemiddelde leeftijd is dan ongeveer 80 jaar….. Dat wil zeggen dat we dus minstens een derde van ons leven niet beleven. Dat geeft te denken!

Hoe komt dat?

Dit heeft te maken met alle zogenaamde epifysiologische factoren in ons leven: genetica (hoe zitten we in elkaar geknutseld), erfelijkheid, leefwijze, stress, voeding, geraffineerd voedsel, additieven, levenshouding, karakter, beweging, omgeving, milieufactoren, etc. Al deze factoren maken uit hoe oud we uiteindelijk worden. Daar hoef je eigenlijk niets voor te doen. Oud worden doen we vanzelf. Er zijn 11 processen in ons lichaam die ervoor zorgen dat we oud worden, dus dat is een hopeloos gevecht. Op het moment dat je geboren wordt, ga je bij de eerste ademhaling “roesten”. Dat is een feit. Dus we worden vanzelf oud.

Maar….

Gezond oud worden, dat is een hele opgave!

Kleine aanpassingen in onze lifestyle kunnen al grote verschillen in levenskwaliteit betekenen. Dus goede uit- en inwendige verzorging kunnen veel kwaliteit verbeteren.

Dat is wel een hele puzzel. Een puzzel waar de Epifysiologische Therapeut helemaal in thuis is. Want wat past nou net bij deze mens? Iemand die op een pizzadieet leeft, kun je nou eenmaal niet op Biologische voeding zetten. En iemand die depressief is kun je geen mop laten vertellen…Dat houden cliënt en Therapeut niet vol…

Dus kijken wat haalbaar is en toepassen wat toepasbaar is.

Laat je adviseren in jouw situatie! 

Deze behandeling valt onder Epifysiologische Therapie: zie tarieven.